Wie wij zijn - Loes Dircken-de Rooij
Loes Dircken-de Rooij:

Op 8 jarige leeftijd begonnen met accordeonles. Vanaf haar negende was ze vastbesloten om muzieklerares te worden, mede door de succesvolle deelname aan diverse concoursen in binnen- en buitenland.

Zij studeerde af aan het Brabants Conservatorium voor de vakken accordeon (1978) en electronisch orgel (1982) met het bijvak kerkorgel.

In 1976 begon Loes als docente accordeon en el. orgel bij de School voor Kunstzinnige Vorming St. Frans te Etten-Leur. In de loop der jaren is ze steeds meer taken uit gaan voeren, kreeg ze functies als hoofd muziek en later als inhoudelijk coördinator over de afdelingen muziek, dans en drama. Om goed voorbereid te zijn als leidinggevende heeft ze de masteropleiding "Inspirerend leidinggeven aan innovatie" met succes afgerond. Op 1 januari 2010 vond een fusie plaats met andere cultuurinstellingen onder de naam Nieuwe Nobelaer en werd Loes manager Kunsteducatie. Naast de eerder genoemde afdelingen, gaf ze ook leiding aan de beeldende kunstafdeling en poppodium.

Loes is per 1 januari 2014 gestopt bij Nieuwe Nobelaer en heeft kort daarna een eigen bedrijf opgericht, genaamd Kunstig.Nu waarmee ze haar kennis en ervaring in de markt wil zetten.

In augustus 2015 is ze aan de slag gegaan als Teamleider Muziek bij de Zeeuwse Muziekschool waar ze leiding mocht geven aan veel docenten en verantwoordelijk was voor de Talentenklas. Per september 2019 heeft Loes besloten te stoppen met haar baan om te kunnen gaan genieten van prepensioen. Ze blijft evenwel actief als docente en musicus.

Zij is daarnaast vele jaren lang kerkorganiste geweest. Het langst bij het Gregoriaans mannenkoor Signum Magnum uit de regio Rucphen tot de opheffing van dit koor in 2012.Virtuosa is:

Loes Dircken-de Rooij
Trix Reintjens-Rietjens
Wim Roelands
Bout Marcelis
Bianca IJdema